Skip to main content
Kup teraz

Prenalen®
SASZETKI PROTECTA

Suplement diety
Saszetki o smaku malinowym z suchym wyciągiem z czosnku

Wskazania i właściwości

  • wspieranie układu odpornościowego w czasie ciąży i karmienia piersią
  • wsparcie odporności w sezonie jesienno – zimowym – składniki jak czosnek wspomagają naturalne siły obronne organizmu

Specjalna formuła bez dodatku cukru
dla kobiet w ciąży i karmiących piersią

Prenalen® Saszetki Protecta to suplement diety stworzony z myślą o wyjątkowych wymaganiach kobiet podczas szczególnych dziewięciu miesięcy ciąży oraz w okresie karmienia piersią. Saszetki Prenalen® zawierają suchy wyciąg z czosnku standaryzowany na zawartość składników aktywnych oraz witaminę C i cynk, które wspierają funkcjonowanie układu odpornościowego. Dodatkowo czosnek wspiera pracę układu oddechowego i krążenie krwi, cynk – proces podziału komórek, a witamina C pomaga chronić komórki organizmu przed konsekwencjami stresu oksydacyjnego i zwiększa wchłanianie żelaza oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia. Prenalen® w saszetkach w ilości dwa razy dziennie po jednej saszetce dzięki składnikom aktywnym wspiera organizm i odporność przyszłej i karmiącej mamy. Produkt nie zawiera dodatku cukru, jest bezglutenowy oraz bez laktozy.

Prenalen® PROTECTA w postaci saszetek to także świadomy wybór dla Ciebie – nasza formula jest przyjazna weganom. Bez dodatku cukru, glutenu oraz laktozy, zapewniając bezkompromisową jakość składników.

Moc składników

Czosnek – od wieków stosowany w naturalnej medycynie. Jest szczególnie ceniony ze względu na bogactwo składników aktywnych, wykazujących szerokie spektrum działania wpływając na funkcje m.in układu odpornościowego, oddechowego czy krwionośnego. Suchy wyciąg z czosnku używany w produkcie Prenalen® jest standaryzowany na zawartość składników aktywnych.

Witamina C – wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, zwiększa przyswajanie żelaza. Dodatkowo pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina C w postaci Ester C® zgodnie z badaniami w porównaniu do kwasu askorbinowego wykazuje1-6:

  • Łatwiejsze i szybsze wchłanianie
  • Wydłużony efekt działania
  • Łagodna forma dla żołądka

Cynk (cytrynian cynku) – pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Dodatkowo bierze udział w procesie podziału komórek.

Skład

Zawartość witamin, składników mineralnych i innych składników aktywnych w zalecanej dziennej porcji – 2 saszetki (% dziennych Referencyjnych Wartości Spożycia – dla osób dorosłych):
Suchy wyciąg z czosnku, w tym, w tym 150 mg
    allicyna 1,5 mg
    allina 3 mg
Witamina C 80 mg (100%)
Cynk 10 mg (100%)

Składniki: inulina; substancja wypełniająca: sorbitole; kwas: kwas jabłkowy; koncentrat soku buraka czerwonego w proszku (koncentrat soku buraka czerwonego; maltodekstryna; regulator kwasowości: kwas cytrynowy); sok malinowy w proszku – 2,2% (zagęszczony sok malinowy, maltodekstryna); suchy wyciąg z czosnku (Allium sativum L.) DER 100:1; aromaty naturalne; L-askorbinian wapnia (ESTER C®); ekstrakt herbaty czarnej; substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; cytrynian cynku (cynk); substancje słodzące: sukraloza, glikozydy stewiolowe ze stewii. Zawiera naturalnie występujące cukry.

składnik standaryzowany

Sposób użycia

Zaleca się spożywać 2 saszetki dziennie.


Zawartość saszetki rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.

Opakowanie

Masa netto: 70 g (14 saszetek po 5 g)

Ester-C® and Ester-C® są zastrzeżonymi znakami towarowymi firmy The Ester-C Company.

Piśmiennictwo:

  1. Mitmesser i wsp., 2016, „Determination of plasma and leukocyte Vitamin C concentrations in a radnomized, double blind, placebo – controlled trial with Ester C”
  2. Combs i wsp., 2008, „Vitamin C metabolites independent of smoking significantly imporve leukocytes, but plasma ascorbate does not.”
  3. Wright i wsp., 1990, „Comparative studies of ester C vs L-ascorbic Acid”. 
  4. Bush i Verlangieri, 1987, „An acute study on the relative gastro-intestinal absorption of novel form a calcium ascorbate”
  5. Bernal i wsp., 1999, „Vitamin C uptake in white blood cells in vivo”.
  6. Gruenwald i wsp., 2006, „Safety and tolerance of Ester C compared with regular ascorbic acid”

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.